Medová hořčičná omáčka: recept

Foto: z otevřených zdrojů

Na své hosty jistě udělá dojem

Velikonoce jsou nejen časem duchovní obnovy, ale také příležitostí k setkání u svátečního stolu s blízkými. Správná omáčka dokáže i ten nejjednodušší pokrm proměnit v kulinářské mistrovské dílo.

Medovo-hořčičná omáčka

Tato omáčka kombinuje sladkost medu a ostrost hořčice a vytváří tak dokonalou rovnováhu chutí.

  • Pro přípravu smíchejte 2 lžíce dijonské hořčice se 2 lžícemi medu a 1 lžící citronové šťávy.
  • Podle chuti přidejte špetku soli a pepře.
  • Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud nebudou hladké.
  • Tato omáčka se hodí k vepřové nebo kuřecí pečeni.

Chuť omáčky je ještě výraznější, pokud ji před podáváním mírně zahřejete.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: