Omáčka je ideální ke kebabu, jakémukoli masovému pokrmu, těstovinám, smažené rybě nebo jen tak s kouskem chleba.
Tuto omáčku můžete nejen koupit v obchodě, ale také si ji připravit doma sami, což dopadne mnohem chutněji než omáčka z obchodu.
Omáčka se bude hodit ke kebabu, k jakémukoli masovému pokrmu, k těstovinám, smažené rybě nebo jednoduše ke kousku chleba.
Recept
Složení:
- čerstvý koriandr – 2 svazky;
- rajčatový protlak – 200 gr;
- voda – 200 ml;
- chmel-suneli – 2 lžičky;
- suchá adžika – 1 lžička;
- česnek – 5 stroužků;
- 9% stolní ocet – 1 lžička;
- mletý černý pepř;
- sůl.
Příprava:
- Koriandr opláchněte, osušte papírovou utěrkou, zbavte lístků a nakrájejte nadrobno.
- Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
- Do mísy dáme koriandr, česnek, adžiku, hopeli suneli, ocet, mletý černý pepř a rozdrtíme v hmoždíři, pak přidáme rajčatový protlak, vodu, podle chuti osolíme a promícháme. Hotovou omáčku vložíme do skleněné nádoby a dáme do lednice.
Tuto omáčku lze v lednici skladovat až dva týdny.