Jak připravit omáčku Sacebeli

Omáčka je ideální ke kebabu, jakémukoli masovému pokrmu, těstovinám, smažené rybě nebo jen tak s kouskem chleba.

Tuto omáčku můžete nejen koupit v obchodě, ale také si ji připravit doma sami, což dopadne mnohem chutněji než omáčka z obchodu.

Omáčka se bude hodit ke kebabu, k jakémukoli masovému pokrmu, k těstovinám, smažené rybě nebo jednoduše ke kousku chleba.

Recept

Složení:

  • čerstvý koriandr – 2 svazky;
  • rajčatový protlak – 200 gr;
  • voda – 200 ml;
  • chmel-suneli – 2 lžičky;
  • suchá adžika – 1 lžička;
  • česnek – 5 stroužků;
  • 9% stolní ocet – 1 lžička;
  • mletý černý pepř;
  • sůl.

Příprava:

  1. Koriandr opláchněte, osušte papírovou utěrkou, zbavte lístků a nakrájejte nadrobno.
  2. Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
  3. Do mísy dáme koriandr, česnek, adžiku, hopeli suneli, ocet, mletý černý pepř a rozdrtíme v hmoždíři, pak přidáme rajčatový protlak, vodu, podle chuti osolíme a promícháme. Hotovou omáčku vložíme do skleněné nádoby a dáme do lednice.

Tuto omáčku lze v lednici skladovat až dva týdny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: