Recept na dokonalou velikonoční studenou kachnu: průhledná, chutná a bez želatiny

Foto: z veřejných zdrojů

Podle tohoto receptu získáte čirý, chutný a autentický studený koláč.

Chcete si na Velikonoce připravit dokonalé cholodety, ale bez želatiny? Podle tohoto receptu získáte průhledné, chutné a opravdové cholodety, které se stanou ozdobou svátečního stolu.

Jak připravit dokonalé cholodety na Velikonoce bez želatiny, radí RBC-Ukrajina.

Recept

Složení:

  • 1 kg vepřových kýt (nebo vepřového masa s kostí)
  • 500 g vepřového masa (masa) – kvůli chuti a struktuře
  • 1 kuřecí prso (kvůli lehkosti a chuti)
  • 1 velká cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 10-15 hrášků černého pepře
  • Sůl podle chuti
  • 2 litry vody
  • Mrkev (volitelně)
  • Petržel na ozdobu

Příprava:

  1. Příprava masa: Důkladně omyjte vepřové nožičky, maso a kuřecí prsa. Poté je vložte do velkého hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte je k varu a odstraňte pěnu. Tento krok je důležitý, aby byl coldcracker průhledný.
  2. Vaření vývaru: Do hrnce přidejte bobkový list, černý pepř a celou oloupanou cibuli. Vařte na mírném ohni 4-5 hodin a občas odškrábněte pěnu. Čím déle se vývar vaří, tím bude čirší.
  3. Sceďte: Když je vývar hotový, vyjměte maso, cibuli a bobkový list. Vývar přeceďte přes jemné síto, aby v něm nebyly žádné malé částečky a aby byl zcela čirý.
  4. Přidání zeleniny: V případě potřeby můžete do vývaru přidat mrkev, kterou je třeba předem zvlášť uvařit, nakrájet a vložit do cholodets pro barvu a chuť.
  5. Závěrečná příprava: Maso nakrájíme na malé kousky, přidáme do vývaru spolu s česnekem, podle chuti osolíme. Vývar necháme znovu přejít varem.
  6. Tvarování studeného kohouta: Nalijte vývar do forem, na jejichž dno můžete položit plátky mrkve nebo bylinky na okrasu. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté vložte na 6-8 hodin do lednice, aby ztuhl.

Doporučujeme: Vychutnejte si nákyp, který se vám bude líbit:

Pokud je vývar příliš řídký, můžete přidat ještě několik kostí, které dodají rosolovitější strukturu.

Pro ozdobu a estetičtější vzhled lze přidat tenké plátky vařené mrkve nebo petržele.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: