Rajčatová polévka s kuřecím masem, fazolemi a zeleninou: recept na zdravé jídlo

Před podáváním přidejte do každého talíře podle potřeby nasekané bylinky.

Připravte si k obědu velmi chutnou, sytou polévku s kuřecím masem, fazolemi a zeleninou. Na polévku budete potřebovat libovolné: konzervované nebo sušené fazole, kuřecí řízky, zeleninu a koření, které dodají polévce bohatou chuť a vůni.

Recept

Složení:

  • kuřecí řízek 300 g
  • brambory 2 ks
  • cibule 1 ks
  • mrkev 1 ks.
  • česnek 2 stroužky
  • konzervované fazole v rajčatové omáčce 1 plechovka
  • rajčatový protlak 1 polévková lžíce. l.
  • voda 1200 ml
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
  • mletá paprika 1 lžička.
  • bobkový list 2 ks
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Zeleninu omyjte a očistěte. Cibuli, mrkev, brambory nakrájejte na malé kostičky, česnek nasekejte najemno.
  2. Kuřecí řízky omyjte a nakrájejte na středně velké kousky.
  3. V hrnci rozehřejte rostlinný olej a maso na něm osmažte do lehce zlatavé barvy.
  4. K masu přidejte cibuli a mrkev a smažte 2-3 minuty, poté přidejte česnek, brambory a vše zalijte horkou vodou.
  5. Po přivedení k varu vařte 10-15 minut.
  6. Přidejte fazole spolu s omáčkou, rajčatovým protlakem, paprikou, mletým černým pepřem, bobkovým listem a solí.
  7. Pět minut vařte se zavřenou pokličkou na mírném ohni.

Před podáváním přidejte na každý talíř nasekané bylinky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: