Před podáváním přidejte do každého talíře podle potřeby nasekané bylinky.
Připravte si k obědu velmi chutnou, sytou polévku s kuřecím masem, fazolemi a zeleninou. Na polévku budete potřebovat libovolné: konzervované nebo sušené fazole, kuřecí řízky, zeleninu a koření, které dodají polévce bohatou chuť a vůni.
Recept
Složení:
- kuřecí řízek 300 g
- brambory 2 ks
- cibule 1 ks
- mrkev 1 ks.
- česnek 2 stroužky
- konzervované fazole v rajčatové omáčce 1 plechovka
- rajčatový protlak 1 polévková lžíce. l.
- voda 1200 ml
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce.
- mletá paprika 1 lžička.
- bobkový list 2 ks
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Zeleninu omyjte a očistěte. Cibuli, mrkev, brambory nakrájejte na malé kostičky, česnek nasekejte najemno.
- Kuřecí řízky omyjte a nakrájejte na středně velké kousky.
- V hrnci rozehřejte rostlinný olej a maso na něm osmažte do lehce zlatavé barvy.
- K masu přidejte cibuli a mrkev a smažte 2-3 minuty, poté přidejte česnek, brambory a vše zalijte horkou vodou.
- Po přivedení k varu vařte 10-15 minut.
- Přidejte fazole spolu s omáčkou, rajčatovým protlakem, paprikou, mletým černým pepřem, bobkovým listem a solí.
- Pět minut vařte se zavřenou pokličkou na mírném ohni.
Před podáváním přidejte na každý talíř nasekané bylinky.