Foto: z otevřených zdrojů
Červená řepa jim dodává krásnou zářivou barvu a neobvyklou chuť.
Originální, zdravá svačinka, která ozdobí každý slavnostní stůl. Červenou řepu lze použít nejen k přípravě boršče nebo zálivky, ale také k přípravě palačinek.
Díky červené řepě se z nich vyklube krásná zářivá barva s neobvyklou chutí.
Recept
Složení:
- vařená červená řepa – 130 g;
- pšeničná mouka – 100 g;
- kuřecí vejce – 1 ks;
- mléko – 130 g;
- česnek – 1 stroužek;
- rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
- sůl.
Na nádivku:
- měkký tvaroh – 250 gr;
- 20% zakysaná smetana – 4 polévkové lžíce;
- koprová zelenina – 2 větvičky;
- sůl.
Příprava:
- Červenou řepu vařte 40 minut, vychlaďte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Smíchejte červenou řepu, vejce, mléko, prolisovaný česnek, rostlinný olej, mouku a sůl. Ponorným mixérem rozmixujte dohladka.
- Palačinky smažte na rozpálené pánvi z obou stran. Vychladněte.
- Na náplň rozmačkáme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, osolíme a promícháme.
- Náplň rozetřeme v tenké vrstvě na placky z červené řepy a srolujeme do trubičky, kterou pak nakrájíme na rohlíčky.
Tipy:
- Používejte tvaroh a mléko s libovolným obsahem tuku.
- Před smažením palačinek vymažte rozpálenou pánev rostlinným olejem.