Palačinky z červené řepy s tvarohovou náplní: recept na velkolepou svačinu

Foto: z otevřených zdrojů

Červená řepa jim dodává krásnou zářivou barvu a neobvyklou chuť.

Originální, zdravá svačinka, která ozdobí každý slavnostní stůl. Červenou řepu lze použít nejen k přípravě boršče nebo zálivky, ale také k přípravě palačinek.

Díky červené řepě se z nich vyklube krásná zářivá barva s neobvyklou chutí.

Recept

Složení:

  • vařená červená řepa – 130 g;
  • pšeničná mouka – 100 g;
  • kuřecí vejce – 1 ks;
  • mléko – 130 g;
  • česnek – 1 stroužek;
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
  • sůl.

Na nádivku:

  • měkký tvaroh – 250 gr;
  • 20% zakysaná smetana – 4 polévkové lžíce;
  • koprová zelenina – 2 větvičky;
  • sůl.

Příprava:

  1. Červenou řepu vařte 40 minut, vychlaďte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Smíchejte červenou řepu, vejce, mléko, prolisovaný česnek, rostlinný olej, mouku a sůl. Ponorným mixérem rozmixujte dohladka.
  3. Palačinky smažte na rozpálené pánvi z obou stran. Vychladněte.
  4. Na náplň rozmačkáme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, osolíme a promícháme.
  5. Náplň rozetřeme v tenké vrstvě na placky z červené řepy a srolujeme do trubičky, kterou pak nakrájíme na rohlíčky.

Tipy:

  • Používejte tvaroh a mléko s libovolným obsahem tuku.
  • Před smažením palačinek vymažte rozpálenou pánev rostlinným olejem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - TÁBOR KYTLICE

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: